På barnehagebesøk med rå fisk og sushi

Sjekk ut han her! Han heter glad-laksen, sier sjefskokk Thomas Tokerød mens barna ser på fisken han holder opp med store øyne.

Mat testet av barn

Med jevne mellomrom tar Godtlevert-kokkene turen rundt om til skoler eller barnehager for å vise frem råvarer, blindteste mat og lære om tilberedning. “Det har så langt vært en stor suksess”, forteller Grenlund-Tokerød.

Aurora piller på øyet til fisken og sier æsj. Kommer hun til å tørre å smake på rå fisk nå? Grenlund-Tokerød finner frem en tallerken med laksemaki og byr frem til barna. Nølende plukker de på sushibitene, undersøker og ser skeptisk på bitene.

“Jeg liker ikke!” utbryter Filip. “Ikke jeg heller”, stemmer de andre raskt i.

“Men man kan jo ikke like noe man ikke har smakt”, svarer Thomas.

Forsiktig prøver barna seg frem og Filip putter en i munnen. “Å, det var jo godt, jo!”, sier han.

Like stor suksess blir det ikke hos Anton. “Æsj, jeg liker det fortsatt ikke.” Han spytter ut biten og skjærer en grimase.

Selv om det er populært å lære om mat på denne måten, kan man dessverre ikke forvente at barn skal omfavne nye smaker med en gang. Forskning viser at barn noen ganger behøver å smake den opptil 15 ganger før de lærer seg å like en ny smak. Så kanskje smaker fisken litt bedre neste gang?

Besøk Godtlevert.no

Trykk her