– Jeg var kongen av Ferdigmat!

Slik har Joakim lært seg å lage mat med Godtlevert.no

Joakim Killingberg

-Min ambisjon har rett og slett vært å få et sunnere forhold til mat, sier Joakim Killingberg, som omtaler seg selv som kresen i matveien.

-Da jeg var liten spiste jeg omtrent bare pølser, poteter og brun saus, og som voksen har jeg ofte hoppet over middagen. Det ble like gjerne en brødblings, ettersom det var det enkleste, sier tjueseksåringen.

Bratt læringskurve

For et par år siden begynte Joakim å interessere seg for mat. Han hadde lyst til å utvide reportoaret med nye smaker, og ville også lære seg å lage mat selv. Matkassene ble løsningen, ettersom de kommer komplett med alle råvarer og oppskrift. -Jeg har hatt en bratt læringskurve, og er ganske stolt over meg selv som har gått fra å være et fullstendig null på kjøkkenet, til å bruke utstyr som hittil har ligget bakerst i skuffen. Han forteller at å bruke mer enn én stekeplate av gangen, og å faktisk bruke en kniv til å kutte grønnsaker med var nytt for ham i starten.

Lettvint

Godtlevert.no har matkasser som er spesialtilpasset deg som bor alene. Det betyr at du får akkurat riktig mengde, og dermed slipper matsvinn, noe det fort kan bli mye av i enkeltpersonshusholdninger. Singelmenyene er komponert av kokketeamet hos Godtlevert.no, og er satt sammen slik at de ikke skal ta mer enn femten til tjue minutter å lage. Det er raskere enn den tiden det tar å stå i kø på nærbutikken med ferdigmat i handlekurven. Joakim Killingberg er lettet over at han slipper de daglige turene i butikken etter jobb. -Jeg kjøpte alltid med meg noe ekstra, som sjokolade eller en pose chips. Nå som jeg ikke gjør det lenger, merker jeg det både på kroppen og lommeboka. Forskjellen er at nå får jeg ordentlig mat for pengene, sier han.

Spiste aldri salat

Den første matkassen Joakim fikk inneholdt mye mat han likte. -Det var både spaghetti og lasagne, om jeg husker riktig. Neste kasse inneholdt utelukkende mat jeg ikke kjente fra før, og jeg lurte rett og slett på hvor jeg skulle begynne. Det var mange matvarer jeg aldri hadde sett før, sier han, og innrømmer at han har lært mye nytt, særlig på grønnsaksfronten. -Jeg spiste aldri salater, og grønnsaker kjøpte jeg aldri. Nå spiser han sunne måltider, og synes at matlagingen blir morsommere for hver dag.

Unn deg selv god mat

Joakim er et godt eksempel på at det skjer noe med oss mennesker når vi lager mat. Vi trer aktivt inn i næringskjeden, og blir kjent med ingrediensene. Duften av friske urter, smaken av sprø brokkoli, den delikate konsistensen på fersk pasta. Kjøper vi bare ferdigmat, frarøver vi oss selv store sanseopplevelser, og vi lurer oss selv til å tro at vi ikke trenger skikkelig mat. Det gjør vi, uansett om vi lever alene eller sammen med andre.

Vil du gjøre som Joakim og få ny inspirasjon på kjøkkenet? Nå får du som ny kunde et godt introduksjonstilbud på første levering. Les mer om matkassene fra Godtlevert.no her.