Hverdagsmiddager på døren

Kjetil Graver

Daglig leder i godtlevert.no

Billigere og enklere enn noensinne

“Da vi startet Godtlevert.no for fem år siden hadde vi et tydelig mål: Vi ønsket å gjøre det enklere og billigere for folk flest å spise en god middag i hverdagen”, sier daglig leder Kjetil Graver.

Sparer en tusenlapp i måneden

På fem år har Godtlevert rukket å bli godt kjent med kundene sine. “Basert på markedsundersøkelser ser vi at folk flest vil ha enkle middager i hverdagen, og på bakgrunn av dette lanserer vi nå vår splitter nye Hverdagskasse”, sier Graver. Denne kassen avkrefter det mange tror; at matkasser på døren er dyrt. Med Hverdagskassen koster middagen 44 kroner per porsjon, og det er tusen kroner rimeligere enn det vanlige prisnivået på matkasser per måned. Det blir det penger av i løpet av et helt år. “Kassene består av enkle retter som selv tolv-trettenåringer er i stand til å lage”, sier Graver.

Dropper fordyrende mellomledd

Hvordan kan matkassene bli så rimelige uten å gå på kompromiss med kvalitet, variasjon og mengde mat? Svaret er at nå som Godtlevert har vokst seg desidert størst på nettmat i Norge, så kan de dra nytte av stordriftsfordelene som mindre leverandører ikke har. “Takket være våre lojale kunder har vi opparbeidet oss svært gode avtaler både hos leverandørene og på distribusjonssiden. Denne gevinsten ønsker vi å gi tilbake til kundene våre”, sier Graver.

Et annet viktig moment er at Godtlevert alltid handler nøyaktig oppmålt mengde råvarer direkte fra produsentene, og det eneste vi trenger å gjøre er å pakke råvarer og oppskrifter i kassene og levere det ut til kundene uten fordyrende butikker eller grossister. Vi har derfor en mye smartere forretningsmodell enn de tradisjonelle dagligvarekjedene, forteller han.

Perfekt for familier

Men hva med sjefen selv? Bruker han sine egne matkasser i hverdagen? “Selvfølgelig! Jeg er akkurat som våre kunder som lever et hektisk familieliv. Jeg vet ikke hvordan jeg skulle ha klart meg uten å få middagen levert på døren, og hvis jeg innimellom glemmer å bestille, så jager kona meg opp på lageret”, ler han.