Derfor smaker norsk salat så godt

Nå finner du mange deilige, norske råvarer i matkassen

Hvem elsker vel ikke kortreist og lokal mat? Og ikke minst når den er i sesong. Salatsesongen er like rundt hjørnet og Hans-Albert Huseby hos Huseby Gård  i Lier gleder seg til å vise frem norsk mat på sitt aller beste.

Lange dager og god variasjon på temperaturen gjør at vi får en veldig god smak og god holdbarhet på produktene

Hans-Albert Huseby

“Lokal, norsk mat er fersk og kortreist. Vi har veldig gode vekstvilkår når det er sesong her i Norge”, forteller Hans-Albert. ”Lange dager og god variasjon på temperaturen gjør at vi får en veldig god smak og god holdbarhet på produktene. Kulda om vinteren gjør at naturen ofte nullstiller seg før en ny sesong starter opp igjen. Og med tanke på klima og miljø er det selvfølgelig veldig positivt at produktene ikke trenger å transporteres så langt fra produsent til forbruker.”

Hørt om Salanova?

Et utvalg salater fra Huseby Gård

Huseby Gård produserer 14 ulike typer salat og Hans-Albert har lagt sin personlig elsk på Salanova. Det er en krysning mellom ulike tradisjonelle salater som gjør at smaken blir veldig god. Denne salatsorten kan man bruke til alt fra smørbrød, som tilbehør til middag eller til en smakfull salat.

Salanova vokser tidlig og er derfor en av de første salatene Huseby kan høste i år.

Besøk Godtlevert.no nå, få 25% på dine to første leveringer i velkomstrabatt.

Viser frem norsk mat

Huseby har en lang tradisjon med å produsere mat, og familien har drevet gården i hele fem generasjoner. I flere år har gården også vært en av Godtleverts faste leverandører til deres matkasser. Stadig flere nordmenn merker at det å kjøpe en matkasse har gjort det lettere å oppleve gode kvalitetsråvarer. Godtlevert bruker mange ulike, småskala leverandører og får slik vist frem norsk, lokalprodusert mat.

“Når vi leverer til Godtlevert får vi vist frem grønnsaker som man kanskje ikke ellers finner i grønnsaksdisken. Godtlevert er innovative og viser en variasjon av gode, norske produkter i kassene sine. Det gjør at vi på gården kan drive produktutvikling å få rask og konkret tilbakemelding på om et produkt fungerer eller ikke” forteller Hans-Albert.

Salatfrelst

I tillegg til salat produserer Huseby Gård gulrot, epler, bimi, sukkererter og flere egensådde, økologiske kålplanter. Hans-Albert sier at interessen for mat og råvarer har han fått inn med morsmelka. Som salatfrelst produsent, bruker han salat til nesten alle måltider – enten det er under pålegg på en brødskive eller til lunsj og middag, og barna i familien får alltid med seg salat i matpakka.

Hans-Albert avslutter med et lite tips for å få salaten til å holde seg frisk lengre: “Skyll salaten i kaldt vann og legg den i en pose i kjøleskapet. Og salatrester fra middagen bør man ikke kaste – legg de på brødskiva i matpakka eller ta det med til lunsj.”

Lyst til å spise mer norskprodusert mat? Kokkene til Godtlevert prioriterer alltid norsk mat i sesong fra små produsenter. Slik vet du at du får det beste Norge har å tilby, levert hjem på døren. Besøk Godtlevert.no nå, få 25% på dine to første leveringer i velkomstrabatt.