Slik klargjør du grillen!

Nå kommer sola, varmen og de lange kveldene. Årets første offisielle grilldag er rett rundt hjørnet. Kokken vår Olav viser deg hvordan du klargjør grillen i en fei!

Kullgrill

(Kokker foretrekker alltid kullgrill fremfor gass. Det gir en helt unik smak. Se tips for rengjøring av gassgrill lenger ned)

1. Tøm grillen for gammelt kull og aske.

2. Ha varmt vann i en bøtte og benytt en svamp med skrubb. Vask først utsiden av grillen. Et lite tips er å sette grillen et sted der det går fint at det søles litt. Står grillen på en terrasse eller på betong kan det være lurt å sette en bøtte under åpningen av grillen. Da unngår du unødvendig søl.

3. Fjern øvre og nedre rist fra grillen og vask med varmt vann på innsiden også. Bruk Zalo eller andre fettløselige midler hvis det er mye fett og klin.

4. Når du har vasket utsiden og innsiden av grillen setter du tilbake nedre rist og fyller grillen med kull.

5. Fyr opp grillen, bruk gjerne en grillstarter og sett på den øverste risten og lokket. Åpne alle ventiler. La grillen stå i ca 15 minutter.

6. Bruk så en stålbørste og skrubb risten fri for skitt. Er det matrester som sitter ekstra godt finnes det ofte en skrape på stålbørsten som egner seg godt.

7. Husk også å rengjøre redskapene – har du grillredskaper uten treskaft kan du ta de i oppvaskmaskinen.

Da gjenstår det bare å ønske lykke til med grillingen! Fra og med onsdag 16. mai vil Grillkassen igjen være tilgjengelig for bestilling!

Gassgrill:

1. Har du en gassgrill setter du grillen på maks med lokket lukket. La det stå slik i ca 5 minutter slik at alle matrester blir forkullet.
2. La grillen kjøle seg litt ned før du går over med stålbørsten.
3. Børst vekk alle forkullede rester og fjern dem fra grillbunnen.
4. Vask deretter grillen med varmt varm og såpe innvendig.
5. Skyll grillen godt med vann og tørk over.
6. Fjern eventuelt gammel aluminumsskål under grillen og sett inn ny.
7. Sjekk også slangen og koblinger til gassen for lekkasjer. Bøy slangen og se om det danner seg sprekker i slangen.
8. Det er enkelt å avsløre eventuelle lekkasjer ved å legge litt såpevann på ventilen. Dannes det bobler etter du har påført såpevann og åpnet ventilen, må du reparere feilen før du benytter grillen.