Vårlig kyllingsalat med timianyoghurt

Våren er her og salatinnhøstingen har startet, prøv denne smakfulle kyllingsalaten.

Ingredienser

Salat

  • 1 pakke grønne bønner
  • 1 stk bifftomat
  • 1 stk rød paprika
  • ½ stk rødløk
  • Salanovasalat eller annen egnet salat

Kylling

  • 350 g kyllingfilet
  • salt og pepper
  • 1–2 fedd hvitløk
  • 4 stilker timian
  • 1 ss solsikke-/rapsolje

Timianyoghurt

  • 150 g middagsyoghurt
  • 2 stilker timian
  • ½ stk sitron
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Varm opp ovnen til 200 grader varmluft eller fyr opp grillen. Kok opp en kjele med lettsaltet vann til grønne bønner.
  2. Kutt av endene på de grønne bønnene. Kok bønnene i 2 minutter. Stopp kokeprosessen i iskaldt vann.
  3. Del tomaten i to og videre i skiver. Skjær paprika og rødløk i tynne strimler. Bland grønnsakene sammen med salaten.
  4. Tørk av kyllingkjøttet og krydre det med salt og pepper. Knus hvitløksfeddet. Varm opp en stekepanne med olje til medium pluss varme. Stek kyllingen sammen med knust hvitløk og timian i 3–5 minutter. Stek gjerne i to omganger og få en god bruning på kyllingen. La kyllingen hvile i 5 minutter.
  5. Smak til yoghurten med hakkede timianblader, sitronsaft, salt og pepper.
  6. Tilsett kyllingkjøttet i salaten og server timianyoghurten ved siden av. Server gjerne grovt brød til.